Musikk på Oversatte dager

Oversatte dager 2013 vier også tid til musikk med en spennvidde av dimensjoner. Først ut er det flaksende flaggermusiske i form av verdens mest kjente og spilte operette, «Flaggermusen», som har tatt ferden over dammen fra Wien anno 1874 og slått seg ned på Manhattan anno 2013. Hva ville Johann Strauss d.y., valsekongen, sagt? Og hva skjer med teksten på en slik heisatur? I En flaggermus på vift har operaoversetter Eve Marie Lund har med seg tenorsolist Thor Inge Falch og sopran Birgitte Christensen, akkompagnert at Bjarne Sakshaug på fredag 14.15–15.00 på Amalie Skram.

Musikken skal også en tur Jorda rundt på 80 minutter når vi drar i gang Club Kwassa Kwassa, med et spennende musikkforedrag hvor du får høre hvordan kloden klinger akkurat nå. Hør kwassa kwassa, dubstep, reggaetón, Baile Funk, bachata, electrocumbia og mye mer! Guttorm Andreasen, musikkjournalist, musiker, DJ, blogger og kulturarrangør med lang fartstid fra NRK, som de flestekjenner fra musikkprogrammet Wasabi på NRK P2, byr på en glimrende anledning til å høre og lære om vår nye musikkvirkelighet og de store globale musikktrendene. Straks ordflommen er stanset tar han navnet DJ 99 og spiller festmusikk til alle er slitne i dansefoten: Club Kwassa Kwassa fredag kl. 20.00 i Wergeland!

BildeTre glade oversetterdager runder av med et musikalsk fyrverkeri av dimensjoner når Goylem Space Klezmer inntar scenen lørdag kl. 20.00 i Wergeland. Bandet har siden 2009 rukket å spille fletta av tusenvis av danseglade konsertgjengere, tilfeldig forbipasserende og ihuga fans i inn og utland – på seine fester, åpninger, på gata og til fulle hus på mer etablerte scener. Goylems uttrykk utspiller seg i krysningspunktet mellom kunstmusikk, klezmer, elektronika, balkan og midtøstenpop – med skamløs vilje til å oppheve grensene mellom tradisjoner og mellom det musikalsk korrekte og det ukorrekte.

Space klezmer er ny norsk verdensmusikk med orientaliserende melodilinjer, oppviglerske taktarter, kjetterske skalaer og fremfor alt gnistrende musikalsk kjærlighet. Du er herved invitert til å gjøre ditt eget ærlige forsøk på å temme spaceklezmer slangen i ryggraden. Goylem lover på sin side å guide deg gjennom gnistregnet med drivende dansbar, hjertelig, galaktisk folkemusikk.

Goylem Space Klezmer er: Elektronikk-navigatør Christian Obermayer, Erlend Barrat-Due Solum på klartinett, Ingrid Bølgen Halvorsen på fiolin, Hans Erik Wagner på kontrabass, Nikolai Rohrlapper på trekkspill og Øystein Hvamen Rasmussen bak trommene.

About these ads

Leave a comment

February 27, 2013 · 2:12 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

  You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

  You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

  You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

  You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s